Van rijtjes maken tot NK Karting

Gepubliceerd op 26 april 2020 om 02:38

Wat hebben rijtjes nu met karting te maken? Nog voordat ik kon lopen had alles waar wielen aan zaten mijn interesse. Uren kon ik me vermaken met het draaien aan wieltjes. Zelfs de poppenwagen van mijn zus zette ik op zijn kop om het draaien van de wielen te observeren. Wat later leerde ik met speelgoedauto's rijden. Daar kon ik van heel dichtbij naar kijken. Toen ik flink wat auto's had verzameld zette ik deze op een rij door de kamer. Wanneer mijn moeder het zat was om er over te struikelen en ze opruimde, haalde ik haar kruidenrek leeg en zette deze in een rij door de kamer. Natuurlijk kwamen de auto's dan weer terug en maakte ik nieuw rijtjes. Ik leerde stap voor stap om de auto's rondjes te laten rijden, leerde circuitjes tekenen en werd creatief in het zoeken naar materialen om racebanen van te maken. Draaien aan wieltjes of rijtjes maken deed ik niet meer, want mijn nieuw geleerde spel was interessanter en andere kinderen gingen nu met me mee spelen. Nog wat later kwamen natuurlijk Mario Kart, skelters en een passie voor Formule 1. Dus ook al heeft je kind nu nog weinig interesse in spel of bijzondere spelinteresses en handelingen; door te kijken naar de motivatie van jouw kind kun je stap voor stap nieuwe spelhandelingen aanleren waar je kind veel plezier aan zal beleven. Uiteindelijk evolueerde het draaien aan wieltjes en maken van rijtjes in deelname aan het Nederlands Kampioenschap Karting!